Farseret blomkål m. kartofler og brun sovs
1 blomkålshoved
1 kg. kartofler
1 pk. bacon i skiver
500 g. svinekød
2 gulerødder
1) Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn 2) Løg pilles og hakkes fint 3) Gulerødderne skrælles og rives fint 4) Løg, kød, gulerødder, vand, havregryn, salt og peber blandes til en fars 5) Blomkålet skylles og koges i 4 minutter 6) Kødet puttes udenom blomkålet og bacon rulles rundt om, så det dækker 7) Skal bages i ovnen i 40-50 min ved 200 g. alm. ovn. Prik i den til du kan få en kødnål igennem uden modstand, så er den færdig. (Ved 40 min. er der lidt bid i, men det er også super lækkert der, evt. skru ned på 100 g. ved 40 min.) 8) Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand imens. 9) Lav en opbagt sovs – (først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Derefter kan der bruges lidt kartoffelvand. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra fadet kødet har stegt i + salt og peber
Ris